Kurssit 2024

Nilsiän musiikkileiri painottuu tulevanakin kesänä yhteissoittoon ja ikimuistoiseen yhdessä tekemiseen! Tarjolla on bändikurssi bändisoitinten soittajille ja laulajille sekä viihdeorkesteri orkesterisoitinten soittajille. Tähtiartistien vierailu kuuluu molempiin kursseihin!

Tutustu täältä kurssien sisältöihin ja opettajiin:

Bändikurssi

Tule leirille oman bändisi kanssa, tai anna meidän kasata leirillä bändi sinulle! Bändikurssiin sisältyy päivittäiset ohjatut bänditreenit, opetusta omassa pääsoittimessa sekä runsaasti treeniaikaa. Bändeillä on myös mahdollisuus äänittää Nilsiän Mantun studiossa yhdessä studiotaituri Juho Koskisen kanssa! Lisäksi bändikurssilaiset pääsevät osallistumaan tähtiartistien eli Battle Beastin Noora Louhimon, Eero Sipilän ja Juuso Soinion workshopiin.

Bändikurssille voit osallistua laululla, kitaralla, bassolla, kosketinsoittimilla, rummuilla tai vaikkapa ukulelella! Bändikurssille ovat tervetulleita niin aloittelijat kuin pidempäänkin bändisoittoa harrastaneet nuoret ja aikuiset. Kurssi huipentuu bändien esiintymiseen leirin päätöskonsertissa perjantaina 28. kesäkuuta.

Bändikurssilaisia opettavat bändeissä ja omissa instrumenteissaan Elina Hjelt (laulu), Markus Venehsalo (kitara), Antti-Jussi Taskinen (koskettimet), Janne Kinnunen (basso) ja Mikko Rautiainen (rummut).

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Viihdeorkesteri

Orkesterileirillä pääset soittamaan kevyttä elokuvamusiikkia orkesterisoittimilla! Orkesteriin voit tulla soittamaan jousi-, puhallin- tai lyömäsoittimia. Myös muutama kosketinsoittaja, kitaristi ja basisti pääsee mukaan.

Viihdeorkesterissa on sopivaa soitettavaa kaikentasoisille ja -ikäisille soittajille. Nuotinlukutaito ja soittimen perusasiat on kuitenkin hyvä olla hallussa. Kesällä 2023 viihdeorkesterin ohjelmistossa oli mm. Ghostbusters ja Viidakkokirjan säveliä ja tänä kesänä orkesterissa soitetaan musiikkia esimerkiksi Pirates of the Caribbeanista ja Hobitista!

Päivittäisten orkesteriharjoitusten lisäksi kappaleita harjoitellaan ohjatusti pienryhmissä (eli “stemmiksissä”), sekä itsenäisesti omalla harjoitteluajalla. Myös viihdeorkesterilaiset pääsevät osallistumaan tähtiartistien workshopiin. Kurssi huipentuu esiintymiseen leirin päätöskonsertissa perjantaina 28. kesäkuuta!

Leirin viihdeorkesteria johtaa Antti Nykänen.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Tähtiartistien vierailu: Noora, Eero ja Juuso (BATTLE BEAST)

BATTLE BEAST -yhtyeen Noora Louhimo, Eero Sipilä ja Juuso Soinio saapuvat leirille kertomaan bänditoiminnan saloista ja inspiroivat tarinoillaan maailmankiertueilta ja keikoilta isojen festariyleisöjen mylviessä. Miten jatkaa kun tulee vastoinkäymisiä ja mikä on hienointa bändissä? Keulahahmo Noora kertoo esiintymisen ja laulamisen saloista, Eero basistin ja somevastaavan rooleistaan sekä Juuso kitaristin sekä IT-vastaavan rooleistaan. 

Suomalainen heavy-yhtye BATTLE BEAST kiertää maailmaa tänä vuonna Circus of Doom-albuminsa tiimoilta jo kolmatta vuotta. Kiireisestä keikkakalenterista huolimatta Battle Beastin jäsenet Noora, Eero ja Juuso ehtivät tulla ilahduttamaan nuoria Nilsiän musaleirille. Tervetuloa inspiroitumaan! 

Tähtiartistit vierailevat leirillä heti leirin alussa ma-ti 24.-25. kesäkuuta. Vierailu sisältyy leirin ohjelmaan niin viihdeorkesteri- ja bändikurssillakin!

Kaikki opettajat olivat todella mukavia!
Opetus oli kiinnostavaa ja opettajat oli hyviä.

Leiripalaute kesältä 2023

Kuva: Antti-Jussi Taskinen ja Raivaussaha-bändi treenaamassa.