Info

Päiväohjelma

Tästä voit tutustua leirin 2023 päiväohjelmaan. Kesän 2024 tarkempi ohjelma tulee sivuille kevään aikana!

Päiväohjelma (viihdeorkesteri)

Päiväohjelma (bändikurssit)

Majoitus ja vapaa-aika

Koulumajoitus

Leiriläiset majoittuvat Nilsiän yhtenäiskoululla luokkahuoneissa. Majoitukseen tarvitset mukaasi lakanan, tyynyn ja peiton. Leirillä on valvojina ammattitaitoisia ja kokeneita vapaa-ajanohjaajia, jotka pitävät huolen leiriläisistä ympäri vuorokauden. Vapaa-ajanhuoneesta löydät aina aikuisen, joka osaa auttaa ja olla seurana! Leiriläisen täytyy kuitenkin itse osata huolehtia liikkumisistaan ja aikatauluistaan soittoharjoituksiin.

Leiri on savuton ja päihteetön.

Majoittumaan Tahkolle?

Yksilöllisempää majoitusta kaipaaville, perheille tai esimerkiksi päiväleirille tuleville aikuisille meillä on leirin omat majoitustarjoukset hotellihuoneista Break Sokos Hotel Tahkolta sekä useista erikokoisista mökeistä TAHKOcomin keskusvaraamosta. Kysy edulliset majoitustarjoukset meiltä sähköpostitse osoitteesta toimisto(at)nilsianmusiikkileiri.fi.

Usein kysytyt kysymykset

Olen täysin aloittelija. Voinko osallistua leirille?

Viihdeorkesterissa sinun täytyy hallita oman soittimesi perusteet ja osata lukea nuotteja. Myös bändikurssilla on hyvä osata omasta soittimesta perusasiat (mistä löytyy mikäkin sävel, rummuilla peruskomppi yms). 

Minkä ikäisille leiri on suunnattu?

Leirille voi tulla olit sitten lapsi, nuori tai aikuinen! Omasta aikataulusta pitää pystyä huolehtimaan leiripäivien aikana, joten suosittelemme leiriä suunnilleen 10 ikävuodesta eteenpäin vaikka varsinaista alaikärajaa ei olekaan. Bändit muodostetaan iän ja taitotason mukaisesti ja viihdeorkesterissa on mukana kaikenikäisiä.

Minulla ei ole vielä omaa soitinta. Onko mahdollista silti tulla leirille? 

Riippuu hieman soittimesta. Viihdeorkesteriin tarvitsee pääsääntöisesti oman soittimen, poislukien lyömäsoittimet. Bändikurssille ei tarvitse tuoda omia rumpuja tai vahvistimia tai kosketinsoittimia vaan ne järjestetään leirin puolesta. Muuten oma soitin on hyvä olla mukana. Yksittäisiä bändisoittimia on mahdollista lainata leiriltä, joten kysy lisää osoitteesta toimisto@nilsianmusiikkileiri.fi.

Olen aikuinen ja aktiivisesta soittoharrastuksestani on jo aikaa. Voinko osallistua leirille?

Ehdottomasti voit! 🙂 

Voinko osallistua vain tähtiartistien vierailuun tulematta leirille?

Vierailu on suunnattu vain leiriläisille.

Millä soittimella voin osallistua viihdeorkesteriin?

Viihdeorkesteriin voi tulla seuraavilla instrumenteilla: huilu, klarinetti, saksofonit, oboe, fagotti, trumpetti, pasuuna, käyrätorvi, tuuba, alttotorvi, tenoritorvi, viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso, lyömäsoittimet mukaanlukien rummut. Lisäksi mukaan mahtuu esimerkiksi piano, kitara, sähköbasso ja haitari. 

Millä soittimella voin osallistua bändikurssille?

Bändeihin otetaan laulajia, kitaristeja, sähköbasisteja, rumpaleita ja kosketinsoittajia. Bändiin voit tulla myös puhallinsoittimella (esim. saksofoni tai trumpetti) mikäli haluat soittaa mieluummin pienemmässä bändissä viihdeorkesterin sijaan. Myös ukulele sopii hyvin bändikurssille!

Miten bändit muodostetaan?

Bändit muodostetaan ennen leirin alkua bändikaveritoiveiden, instrumenttien, taitotason ja iän mukaan. Bändikurssilaisille lähetetään loppukeväästä kysely jossa voi tarkentaa omia toiveitaan esimerkiksi bändin ohjelmiston suhteen.

Onko leirillä soittotunteja?

Viihdeorkesterilaisille pidetään soitinryhmittäin stemmiksiä jossa harjoitellaan kappaleiden stemmoja oman soittimen näkökulmasta. Bändikurssilaiset pääsevät myös oman instrumenttinsa ryhmä- tai yksilöopetukseen, jossa voidaan mm. harjoitella bändien kappaleita ja käydä muita soitinkohtaisia asioita.

Mitä eroa on perusleirillä ja päiväleirillä?

Päiväleiriin ei sisälly majoitusta, aamupalaa ja iltapalaa.

Onko leirillä kioskia tai uintimahdollisuutta?

Leirillä ei ole kioskia, mutta lähellä on kaksi kauppaa joissa voi vapaa-aikana käydä ostoksilla. Uimarantaa ei ole majoituksen lähellä, mutta vapaa-ajan ohjaajat voivat tilanteen mukaan lähteä käyttämään leiriläisiä uimarannalla valvotusti. Omin päin ei saa lähteä uimaan! 🙂