Info

Päiväohjelma

Päivitetyt päiväohjelmat viihdeorkesterille ja bändikurssille:

Päiväohjelma (viihdeorkesteri)

Päiväohjelma (bändikurssit)

Mahdollisista muutoksista tiedotetaan leirin aikana aamuinfoissa.

Majoitus ja vapaa-aika

Alaikäisten leiriläisten majoittuminen on Nilsiän yhtenäiskoululla luokkahuoneissa. Tarvitset mukaasi lakanan, tyynyn ja peiton. Leirillä on valvojina ammattitaitoisia vapaa-ajanohjaajia, jotka pitävät huolen leiriläisistä ympäri vuorokauden. Vapaa-ajanhuoneesta löydät aina aikuisen, joka osaa auttaa ja olla seurana! Leiriläisen täytyy kuitenkin itse osata huolehtia liikkumisistaan ja aikatauluistaan soittoharjoituksiin.

Aikuisille, perheille ja yksilöllisempää majoitusta haluaville on pian tulossa majoitustarjous yhteistyökumppaniltamme Tahkolta.

Leiri on savuton ja päihteetön.

Usein kysytyt kysymykset

Olen täysin aloittelija. Voinko osallistua leirille?

Viihdeorkesterissa sinun täytyy hallita oman soittimesi perusteet ja osata lukea nuotteja. Myös bändikurssilla on hyvä osata omasta soittimesta perusasiat (mistä löytyy mikäkin sävel, rummuilla peruskomppi yms). 

Minulla ei ole vielä omaa soitinta. Onko mahdollista silti tulla leirille? 

Riippuu hieman soittimesta. Viihdeorkesteriin tarvitsee pääsääntöisesti oman soittimen, poislukien lyömäsoittimet. Bändikurssille ei tarvitse tuoda omia rumpuja tai vahvistimia tai kosketinsoittimia vaan ne järjestetään leirin puolesta. Muuten oma soitin on hyvä olla mukana. Yksittäisiä bändisoittimia on mahdollista lainata leiriltä, joten kysy lisää osoitteesta toimisto@nilsianmusiikkileiri.fi.

Olen aikuinen ja aktiivisesta soittoharrastuksestani on jo aikaa. Voinko osallistua leirille?

Ehdottomasti voit! 🙂 

Voinko osallistua vain Marko Hietalan workshopiin tulematta leirille?

Valitettavasti pelkästään workshopiin osallistuminen ei ole mahdollista sillä se on suunnattu vain leiriläisille. 

Millä soittimella voin osallistua viihdeorkesteriin?

Viihdeorkesteriin voi tulla seuraavilla instrumenteilla: huilu, klarinetti, saksofonit, oboe, fagotti, trumpetti, pasuuna, käyrätorvi, tuuba, alttotorvi, tenoritorvi, viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso, lyömäsoittimet mukaanlukien rummut. Lisäksi mukaan mahtuu esimerkiksi piano, kitara, sähköbasso ja haitari. 

Millä soittimella voin osallistua bändikurssille?

Bändeihin otetaan laulajia, kitaristeja, sähköbasisteja, rumpaleita ja kosketinsoittajia. Bändiin voit tulla myös puhallinsoittimella (esim. saksofoni tai trumpetti) mikäli haluat soittaa mieluummin pienemmässä bändissä viihdeorkesterin sijaan. Myös ukulele sopii hyvin bändikurssille!

Miten bändit muodostetaan?

Bändit pyritään muodostamaan ennen leirin alkua bändikaveritoiveiden, instrumenttien, taitotason ja iän mukaan. 

Saanko leirillä soittotunteja?

Tänä vuonna leiriin ei kuulu yksityistunteja. Sen sijaan omaa soitinta treenataan soitinryhmittäin ryhmätunneilla tai stemmiksissä.

Mitä eroa on perusleirillä ja päiväleirillä?

Päiväleiriin ei sisälly majoitusta, aamupalaa ja iltapalaa.

Onko leirillä kioskia tai uintimahdollisuutta?

Leirillä ei ole kioskia, mutta lähellä on kaksi kauppaa joissa voi vapaa-aikana käydä ostoksilla. Myöskään uimarantaa ei ole, mutta vapaa-ajan ohjaajat voivat tilanteen mukaan lähteä käyttämään leiriläisiä uimarannalla valvotusti. Omin päin ei saa lähteä uimaan! 🙂